Debat EH met Antoine bodar

Gebruikersavatar
Pim
Berichten: 4033
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:42
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

Bericht door Pim »

Oorspronkelijk gepost door Lambertus
Indien men meer wil weten omtrent het RK geloof prima dat juich ik toe

Maar Bodar moet je lekker gaar laten koken in ze sop

Ik weet best wel wat van het RK geloof en weet dusook dat je met deze man niet verder komt !!

Daag mij maar uit met zijn uitspraken en gedachte gang en ik zal een weerwword geven

Onthou één ding dat Bodar behoorlijk uitgescheten (sorry voor de directe taal )is binnen de RK

Zijn mening over JPII is ongegrond maart dat kan ie nu ijn zeggen

één uitspraak van hem hou ik nog even als pijl op de boog achterwege

En dit is gezegd door een Roomsch Katholiek in hart en nieren !!!
De rkk heeft wel meer mensen uitgescheten, dus dat is voor ons niet echt een steekhoudend negatief argument.....
Hartelijke groet,

Pim.

Het is vandaag een dag van Goede Boodschap. PrekenWeb.nl
Lambertus

Bericht door Lambertus »

Pim

je heb gelijk
maar nu je argumenten
Gebruikersavatar
Daphne
Berichten: 4577
Lid geworden op: 17 jun 2002, 19:26

Bericht door Daphne »

Het is m.i. niet christelijk om een man zo zwart te maken. We hoeven geen verantwoording af te leggen aan de mens maar aan God. Ik kan me wel (redelijk goed) in de standpunten van Bodar vinden en geloof ook zeker dat hij meent wat hij zegt.

Ik vind het positief dat hij een christelijk geluid durft af te geven en nog zegt waar het op staat ook zonder te blikken of te blozen. Dát vind ik nogal wat... Het is lef hebben om te getuigen van je geloof en ook nog dingen te zeggen waarmee je 'de wereld' in het harnas jaagt. Dan kan hij 100x een onprettige persoonlijkheid hebben als de camera's uit zijn maar dat is voor mij nog geen argument om geen simpathie te hebben voor Bodar.

We hebben ons te verantwoorden naar God toe en niet naar de mens. We moeten zelf ons maar eens sterk maken om het evangelie te versprijden. En dan niet alleen aan die buurvrouw die altijd een paar banken achter je zit in de kerk (want dat is zou ik bijna zeggen geen kunst) maar probeer ook eens een positief geluid af te geven aan de medemens.

Vaak hoor ik mensen zeggen: hierover praten is niet mijn dingetje (helaas komen hier ook deze argumenten voor) maar een mening vormen over een ander kan wel. Is ook wel makkelijk natuurlijk, een ander die zn nek uit steekt zwart maken!

Ik ben geen roomskatholiek maar ik zie dr. Antoine Bodar wel als mijn katholieke broeder in Christus. In de hemel zijn geen verschillende kamertjes....

Het gaat niet om de mens maar om God, de mens moet geen eer krijgen maar GOD!
God said: "Fear not, for I have redeemed you; I have summoned you by name; you are Mine."
Gebruikersavatar
Unionist
Berichten: 5738
Lid geworden op: 22 mei 2004, 16:13

Bericht door Unionist »

Overigens heb ik nog weinig argumenten gehoord waarin Bodar zou dwalen volgens de RKK.

Goed, hij is iemand waar niet mee samen te werken is. Het zij zo. Maar ik hoef niet met hem samen te werken, ik lees zijn preken en zijn boeken.

Goed, hij is iemand die graag met zijn hoofd op de tv komt. Dat ben ik ook, maar helaas vragen ze mij nooit.

Die opmerking meen ik trouwens. Bodar wordt voor veel dingen in de media gevraagd en men ziet hem als autoriteit als het gaat om: hoe kijken de christenen er tegenaan? Het is fijn dat er iemand is die die rol op zich neemt. Mij zien ze niet als zo'n autoriteit en daarom vragen ze mij niet. Maar op andere terreinen heb je natuurlijk ook van die autoriteiten: als je iets over gevangenen wilt weten, vraag je dominee Spoor, wil je iets over antisemitisme dan vraag je Ronnie Nafraniël en wil je een socialistische visie op de zorg dan moet je bij Agnes Kant zijn. Nou, voor veel media is Bodar een exponent van het christelijk geloof. En als hij daarvan geniet, nou en? Ik geniet ook van mijn werk en alles wat dat met zich meebrengt.

Goed, hij is niet getapt bij de mainstream van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland. Waarom niet? Omdat hij een plurk is? Omdat hij heaumeau is? Omdat hij geleerd is? Omdat hij wellicht niet zo pastoraal is?

Ik zie van Lambertus alleen maar scheldpartijen en braakneigingen. Maar hij beperkt zich tot "o als je eens wist wat ik wist" Nou, dat weet ik niet en daarom belemmert mij dat niet in mijn waardering voor Bodar.

Ik heb al eerder aangegeven: Ik ben heel antipapistisch opgegroeid met het idee dat er in de RKK geen kinderen van God zijn en als ze er wel zijn dat ze dan wel gauw protestant zouden worden. Dat ben ik gaan relativeren na mijn kennismaking met het werk van Bodar. En ik waardeer echt niet alles bij hem, maar ik herken daarin de liefde voor Christus en Zijn Woord.
Bij 7500 postings kom ik weer terug (en af en toe tussendoor als ik zin heb)
Plaats reactie