Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Vandaag heerlijke indiase curry gemaakt:
recept voor 4 personen:
- 4 grote rode uien
- 4 tomaten
- 5 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 2 rode of groene (hete) pepers
- garam masala poeder (kerrie masala kan ook) (4 theelepels)
- kurkuma (1 theelepel)
- kokosmelk
- zonnebloemolie
- boeljonblokjes kip of kip/kalkoen filet
* doe de olie in de pan en voeg gesneden uien, tomaten en peper toe
* pers de knoflook uit en rasp de gember fijn, voeg toe aan de pan samen met de masala
* verhit het geheel 5 minuten
* voeg de boeljonblokjes toe en wat water
* laat nog 5 minuten verhitten en maak het dan fijn met de blender
* voeg de kurkuma en kokosmelk toe en laat het nog 5 minuten nagaren.
* eventueel verse curry leaves toevoegen
als je kip wilt gebruiken:
* bak eerst de kip/kalkoen in blokjes in de olie
* verwijder de kip uit de pan en begin dan met de uien, tomaten, etc
Voor het bakken van de kip/kalkoen kan je ook kokosvet gebruiken.
Heerlijk bij (basmati) rijst, sperciebonen, broccoli, salade of welke groente je lekker vind.
I.p.v. bestek Arabisch platbrood gebruiken maakt het compleet!
I.p.v. alleen rijst kan je deze ook combineren 50/50 met groene linzen.
Linzen laat ik altijd 24 uur weken, dan kan een kooktijd van 3 minuten volstaan.
recept voor 4 personen:
- 4 grote rode uien
- 4 tomaten
- 5 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 2 rode of groene (hete) pepers
- garam masala poeder (kerrie masala kan ook) (4 theelepels)
- kurkuma (1 theelepel)
- kokosmelk
- zonnebloemolie
- boeljonblokjes kip of kip/kalkoen filet
* doe de olie in de pan en voeg gesneden uien, tomaten en peper toe
* pers de knoflook uit en rasp de gember fijn, voeg toe aan de pan samen met de masala
* verhit het geheel 5 minuten
* voeg de boeljonblokjes toe en wat water
* laat nog 5 minuten verhitten en maak het dan fijn met de blender
* voeg de kurkuma en kokosmelk toe en laat het nog 5 minuten nagaren.
* eventueel verse curry leaves toevoegen
als je kip wilt gebruiken:
* bak eerst de kip/kalkoen in blokjes in de olie
* verwijder de kip uit de pan en begin dan met de uien, tomaten, etc
Voor het bakken van de kip/kalkoen kan je ook kokosvet gebruiken.
Heerlijk bij (basmati) rijst, sperciebonen, broccoli, salade of welke groente je lekker vind.
I.p.v. bestek Arabisch platbrood gebruiken maakt het compleet!
I.p.v. alleen rijst kan je deze ook combineren 50/50 met groene linzen.
Linzen laat ik altijd 24 uur weken, dan kan een kooktijd van 3 minuten volstaan.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Dankjewel Roos! Jij hebt altijd heerlijke gerechten. Dit recept ga ik deze week eens maken. Ik heb zo te zien alles al in huis.Roos2018 schreef: ↑21 mar 2025, 22:54 Vandaag heerlijke indiase curry gemaakt:
recept voor 4 personen:
- 4 grote rode uien
- 4 tomaten
- 5 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 2 rode of groene (hete) pepers
- garam masala poeder (kerrie masala kan ook) (4 theelepels)
- kurkuma (1 theelepel)
- kokosmelk
- zonnebloemolie
- boeljonblokjes kip of kip/kalkoen filet
* doe de olie in de pan en voeg gesneden uien, tomaten en peper toe
* pers de knoflook uit en rasp de gember fijn, voeg toe aan de pan samen met de masala
* verhit het geheel 5 minuten
* voeg de boeljonblokjes toe en wat water
* laat nog 5 minuten verhitten en maak het dan fijn met de blender
* voeg de kurkuma en kokosmelk toe en laat het nog 5 minuten nagaren.
* eventueel verse curry leaves toevoegen
als je kip wilt gebruiken:
* bak eerst de kip/kalkoen in blokjes in de olie
* verwijder de kip uit de pan en begin dan met de uien, tomaten, etc
Voor het bakken van de kip/kalkoen kan je ook kokosvet gebruiken.
Heerlijk bij (basmati) rijst, sperciebonen, broccoli, salade of welke groente je lekker vind.
I.p.v. bestek Arabisch platbrood gebruiken maakt het compleet!
I.p.v. alleen rijst kan je deze ook combineren 50/50 met groene linzen.
Linzen laat ik altijd 24 uur weken, dan kan een kooktijd van 3 minuten volstaan.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
https://www.eefkooktzo.nl/groentelasagne/ Dit eten wij vanavond. Alleen jammer dat wij nog geen grillpan hebben. Ik heb het idee dat dat een betere smaak geeft dan de grillstand in de oven.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Die lasagne is verrukkelijk, geniet ervan!merel schreef: ↑26 mar 2025, 08:43 https://www.eefkooktzo.nl/groentelasagne/ Dit eten wij vanavond. Alleen jammer dat wij nog geen grillpan hebben. Ik heb het idee dat dat een betere smaak geeft dan de grillstand in de oven.
Ikzelf gebruik echter wel Gruyère in plaats van Parmezan omdat dat net iets meer bite geeft. (Maar het is wellicht ook iets typisch Zwitsers

@ Roos: jouw recept klinkt heerlijk, die ga ik binnenkort absoluut maken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Her is helaas frituur geworden. Ik stond anderhalf uur in de rij voor een meningokokken vaccinatie met een kind. Daardoor liep alles in de war en was ik te laat thuis om te koken.Edelweiss schreef: ↑26 mar 2025, 16:35Die lasagne is verrukkelijk, geniet ervan!merel schreef: ↑26 mar 2025, 08:43 https://www.eefkooktzo.nl/groentelasagne/ Dit eten wij vanavond. Alleen jammer dat wij nog geen grillpan hebben. Ik heb het idee dat dat een betere smaak geeft dan de grillstand in de oven.
Ikzelf gebruik echter wel Gruyère in plaats van Parmezan omdat dat net iets meer bite geeft. (Maar het is wellicht ook iets typisch Zwitsers)
@ Roos: jouw recept klinkt heerlijk, die ga ik binnenkort absoluut maken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
https://www.myfussyeater.com/gennaros-speedy-spaghetti/
Speedy spaghetti
Mijn jongste dochter heeft vandaag gekookt. Het was erg lekker!
Ze had diepvrieszalm erbij gedaan.
Dit was mijn bord. Het zag er ook gewoon leuk uit.
Speedy spaghetti

Mijn jongste dochter heeft vandaag gekookt. Het was erg lekker!
Ze had diepvrieszalm erbij gedaan.
Dit was mijn bord. Het zag er ook gewoon leuk uit.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ziet er heerlijk uit helma!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik at vandaag: Gnocchi met tuinerwten en kruidenzuivelspread #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1199958
Heb dit nu voor de 2e x gemaakt en bak er wat kiphaasjes bij.
Lekker maar ik blijf de Gnocchi wat 'zompig' vinden, iemand idee hoe dat komt of hoe ik het beter kan bakken?
Heb dit nu voor de 2e x gemaakt en bak er wat kiphaasjes bij.
Lekker maar ik blijf de Gnocchi wat 'zompig' vinden, iemand idee hoe dat komt of hoe ik het beter kan bakken?
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik wil iets bakken met dadels. Ik kom vooral recepten tegen van het soort: smelt boter, hak hoekjes en dadels fijn, meng het door elkaar en laat het afkoelen.
Iemand ervaring met iets lekkerders?
Iemand ervaring met iets lekkerders?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Op smakelijk.nl staan veel dadel recepten; taart, cake, koekjes, chocolade etc.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Richting zoet voor bij de thee/koffie, of ook als gerecht voor het avondeten? Want kip met dadels schijnt een heerlijke combi te zijn. Midden-Oosten keuken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Sinds ik weet dat er in de meeste dadels die hier in Nederland te koop zijn véél beestjes huizen, koop en eet ik ze niet meer ,

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Zoet bij de thee

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Je hebt gelijk. Ik heb even voor je rondgeneusd, maar het zijn bijna allemaal varianten op wat je schreef, zonder oven en opstijven in de koelkast, een zg. arretjes-cake variant.Zita schreef: ↑27 mar 2025, 15:36Zoet bij de theeHet hoeft niet gezond te zijn, en ik bak meestal niet met kokosbloesemsuiker of amandelmeel of havermeel.
Misschien zit hier wat tussen;
https://www.denotenshop.nl/blog/tag/rec ... ls/page/2/