Historisch niet extreem kan je ook zeggen over de oorlog in Europa. Voor wat tegenwoordig normaal is, was de inflatie heel hoog. De inflatie schoot onder Biden omhoog en is nog steeds hoger dan toen hij begon.parsifal schreef: ↑20 jan 2025, 10:26De inflatie in US is nu al een stuk minder dan het was en niet extreem historisch gezien. En zeker niet extreem als je naar wereldwijde situatie kijkt. Punt is dat economisch beleid gewoon gevolgen heeft dat soms pas later meetbaar is.MGG schreef: ↑20 jan 2025, 09:45Trump moet de inflatie beteugelen en als dat lukt is het zeker niet dankzij Biden. De bankencrisis eindigde in 2011 en Trump begon in 2017... Het is sowieso nogal makkelijk om alvast te zeggen als iets goed gaat dan komt het door de voorganger. Voor een aanzienlijk deel zijn het wereldwijde gebeurtenissen waar een president beperkte invloed op heeft.parsifal schreef: ↑20 jan 2025, 08:52Dat is geen indekken. Net als deel van economische zorgen onder Bush jr (de banken) echt hun oorzaken hebben in beleid van presidenten ervoor. En eerlijk is eerlijk de huidige regering in Nederland een bende heeft geerfd van Rutte's politiek van vooruitschuiven.MGG schreef: ↑20 jan 2025, 08:46 https://nos.nl/collectie/13980/artikel/ ... jaar-trump
De NOS is slim bezig en dekt zich alsvast in. Mocht Trump2 een succes zijn, dan liggen de credits bij Biden. Net als dat Trump1 een succes was dankzij Obama![]()
![]()
Rutte heeft Nederland economisch gezien prima achtergelaten. Sommige grote dossiers zijn telang voor ons uitgeschoven. Rutte is daar een van de oorzaken van, maar zeker niet de enige oorzaak. Ik vind het vooral de verantwoordelijkheid van de 2e kamer.
Met het laatste ben ik het eens. Daarom is het belachelijk dat de NOS nu alvast credits uitdeelt. Daarbij vergeten ze voor het gemak internationale factoren en dat effecten niet direct meetbaar zijn. De boodschap is zoals meestal wat Trump doet is slecht en als het goed gaat dan is het dankzij democraten.