Geytenbeekje schreef: ↑05 mar 2024, 19:15
Ik heb het zelf nooit gedaan maar mij lijkt het ook wel lekker.
Wat vind jij van chocofondue?
Ik vind de chocofondues echt niet lekker, tenminste als het gaat om die fonteinen bij de all you can eat restaurants, zoals Bourdon beschrijft. (Ik vond die overigens al niet lekker voor ik verwend raakte met Zwitserse chocola.) Ik vind de chocola bij die fonteinen te suikerig en te vet, wat beiden toch nodig is om het 'runny' te houden.
Hier zie je in extreem toeristische fonduerestaurants een chocofondue ook wel als nagerecht, maar dan in een klein pannetje aan tafel, en met gesmolten Toblerone. Dat wordt dan geserveerd met verschillende plakjes vruchten. Het gaat, maar ik ben er niet uitgesproken dol op eerlijk gezegd.
merel schreef: ↑05 mar 2024, 19:48
Afgelopen 35 jaar heb ik geen kaasfondue meer gehad. Daarvoor hield ik er niet van. Vooral de drank in het gerecht staat mij tegen.
De kirsch is noodzakelijk om het goed verteerbaar te maken, de witte wijn voegt echt wat toe qua smaak en bij goede bereiding verdampt de alcohol sowieso. Veel mensen schieten er echter enorm in door en dan krijg je dranksoep met kaas, en dat vind ik echt een belediging voor de kaas. Dan staat het ook mij vreselijk tegen.
Wat ik daarna altijd wel doe is een pannetje met water en sinaasappelschil met een schepje kaneel laten pruttelen, dat helpt goed tegen de lucht in huis. Met -15 wil je ook niet altijd de ramen lang open laten staan.