Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb de merites van aubergine nooit zo goed begrepen. Niet veel smaak en het is erg gauw taai.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Heel simpel: dan maak je het niet goed klaar als je aubergine taai wordt en weinig smaak heeftDodo schreef:Ik heb de merites van aubergine nooit zo goed begrepen. Niet veel smaak en het is erg gauw taai.
Bij ons gaan de recepten van generatie op generatie, misschien scheelt dat.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Aubergine en courgettes zijn vooral maagvullers. Net als pompoen. De overige ingrediënten zorgen voor de smaak van het gerecht.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wellicht bij jullie, maar niet bij onsrefo schreef:Aubergine en courgettes zijn vooral maagvullers. Net als pompoen. De overige ingrediënten zorgen voor de smaak van het gerecht.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb aubergines op verschillende manieren klaargemaakt, omdat ik het op zich wel een interessante groente vindt.
Maar wat ik er ook mee doe, het wordt nooit indrukwekkend.
Maar wat ik er ook mee doe, het wordt nooit indrukwekkend.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wellicht een goed idee om eens met elkaar te gaan koken, Mara?Mara schreef:Ik heb aubergines op verschillende manieren klaargemaakt, omdat ik het op zich wel een interessante groente vindt.
Maar wat ik er ook mee doe, het wordt nooit indrukwekkend.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Eens met refo. Ik heb het ook al in veel gerechten klaargemaakt ( pasta, stoofschotels, lasagne, soepen), maar de smaak an sich van deze groente voegt niet veel toe.Roos2017 schreef:Wellicht bij jullie, maar niet bij onsrefo schreef:Aubergine en courgettes zijn vooral maagvullers. Net als pompoen. De overige ingrediënten zorgen voor de smaak van het gerecht.
@ mara
Gistermiddag de stoofschotel gemaakt. Ik vond de smaak heerlijk. Een aantal kinderen vonden het te zurig. Maar goed, die maak ik ook het meeste blij met een gehaktbal en gekookte aardappelen en groente.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
In feite is het net als macaroni en andere pasta's. Die moet je ook met saus eten.
Ik kan me niet voorstellen dat iemand aubergines of courgettes in blokjes of plakjes snijdt, ze zo met alleen een snufje zout of peper kookt en samen met piepers, vlees en jus op tafel zet.
Ik kan me niet voorstellen dat iemand aubergines of courgettes in blokjes of plakjes snijdt, ze zo met alleen een snufje zout of peper kookt en samen met piepers, vlees en jus op tafel zet.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dit schreef ik 2,5 jaar geleden:
De aubergine is een beetje bitterig. Ik snijd ze in plakken van een centimeter dikte, bestrooi die telkens met zeezout en stapel ze dan op en zet er dan iets zwaars op. Het vocht wordt er dan een beetje uitgeduwd. Na een halfuurtje bevrijd ik ze weer en dep ze met een keukenpapiertje. Of het iets uitmaakt weet ik niet, want ik doe dit op aanraden van een culinair deskundige zo al vanaf de eerste kennismaking met deze groente (paarste).
De smaak komt van de tomaten, ui, paprika, knoflook, zout, peper en kruiden.refo schreef:Vanavond bucatini met ratatouille.
400g tomaten
1 ui
400g aubergine
400g courgette
500g paprika
4 braadworsten
2 el olijfolie
2 teentje knoflook (fijngehakt)
1 el tomatenpuree
zout. peper
provençaalse kruiden
400g bucatini (lange macaroniachtige stangen)
2 el boter
basiclicum
Erg veel, maar pas op het laatste moment weten we of er 5 mensen, 6,7 of 8 meeëten en hoeveel trek deze hebben.
Dit is flexibel en goed bewaarbaar tot begin volgende week.
De aubergine is een beetje bitterig. Ik snijd ze in plakken van een centimeter dikte, bestrooi die telkens met zeezout en stapel ze dan op en zet er dan iets zwaars op. Het vocht wordt er dan een beetje uitgeduwd. Na een halfuurtje bevrijd ik ze weer en dep ze met een keukenpapiertje. Of het iets uitmaakt weet ik niet, want ik doe dit op aanraden van een culinair deskundige zo al vanaf de eerste kennismaking met deze groente (paarste).
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Als het maar niet van woede is.Roos2017 schreef: Wellicht een goed idee om eens met elkaar te gaan koken, Mara?
Er zit idd een zuurtje in, wat wij juist weer lekker vonden.merel schreef:Gistermiddag de stoofschotel gemaakt. Ik vond de smaak heerlijk. Een aantal kinderen vonden het te zurig. Maar goed, die maak ik ook het meeste blij met een gehaktbal en gekookte aardappelen en groente.
Courgette vind ik wel een prettige "vulgroente" in soepen en stoofschotels, aubergine zal ik niet snel doen. We vinden de smaak niet lekker.
En ik maak ook weleens courgettini (wel laten uitlekken in een vergiet, anders komt er heel veel water vrij en roerbak je niet het niet meer maar kook je het).
Vanavond stamppot groene kool, zowel aardappelen als de kool waren in de aanbieding bij H.oogvliet.
Gegrilde speklapjes erbij, jus heb ik nog over van gisteren.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Oude groenten waar je niet meer zo vaak van hoort.
Vroeger hadden we een moestuin en verbouwden we eigen groenten.
We hadden onder meer:
Groenlof. iets wat tussen andijvie en witlof in zat. Ik hoor er niets meer over.
Verder hadden we zuring, nee niet de wilde soort, maar een veredelde, de smaak was zuur, en het had uiterlijk wat weg van spinazie.
Dan hadden we ook nog sla-andijve. Die leek inderdaad op iets wat tussen sla en andijvie in zat.
Is iemand nog met deze groeten bekend?
Vroeger hadden we een moestuin en verbouwden we eigen groenten.
We hadden onder meer:
Groenlof. iets wat tussen andijvie en witlof in zat. Ik hoor er niets meer over.
Verder hadden we zuring, nee niet de wilde soort, maar een veredelde, de smaak was zuur, en het had uiterlijk wat weg van spinazie.
Dan hadden we ook nog sla-andijve. Die leek inderdaad op iets wat tussen sla en andijvie in zat.
Is iemand nog met deze groeten bekend?
© -DIA- Laatst actief: 00 xxx 24??
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja zuring kregen we weleens uit de moestuin van een vriend van mijn pa. Ook snijbiet, koolrabi en knolraap.-DIA- schreef:Oude groenten waar je niet meer zo vaak van hoort.
Vroeger hadden we een moestuin en verbouwden we eigen groenten.
We hadden onder meer:
Groenlof. iets wat tussen andijvie en witlof in zat. Ik hoor er niets meer over.
Verder hadden we zuring, nee niet de wilde soort, maar een veredelde, de smaak was zuur, en het had uiterlijk wat weg van spinazie.
Dan hadden we ook nog sla-andijve. Die leek inderdaad op iets wat tussen sla en andijvie in zat.
Is iemand nog met deze groeten bekend?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
*steekt vinger op bij groenlof*
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja inderdaad, we hadden ook nog snijbiet! Dat was een spinazieachtige groente, de kleur was iets lichter dan spinazie als ik me goed herinner.Mara schreef:Ja zuring kregen we weleens uit de moestuin van een vriend van mijn pa. Ook snijbiet, koolrabi en knolraap.-DIA- schreef:Oude groenten waar je niet meer zo vaak van hoort.
Vroeger hadden we een moestuin en verbouwden we eigen groenten.
We hadden onder meer:
Groenlof. iets wat tussen andijvie en witlof in zat. Ik hoor er niets meer over.
Verder hadden we zuring, nee niet de wilde soort, maar een veredelde, de smaak was zuur, en het had uiterlijk wat weg van spinazie.
Dan hadden we ook nog sla-andijve. Die leek inderdaad op iets wat tussen sla en andijvie in zat.
Is iemand nog met deze groeten bekend?
© -DIA- Laatst actief: 00 xxx 24??
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Snijbiet is heerlijk! En koolraapjes ook!