Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik had een keer kipdijfilet gekocht. Dat doe ik nooit meer. Wat een smerige dingen moet je wegsnijden. Uiteindelijk 1/3 deel vlees en 2/3 deel afval.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het ligt er aan waar je het koopt. Een keer bij Hoogvliet en toen bleken er botten in te zitten. Ik wilde er saté vlees van snijden, maar dat ging dus toen niet.Vorst schreef:Ik had een keer kipdijfilet gekocht. Dat doe ik nooit meer. Wat een smerige dingen moet je wegsnijden. Uiteindelijk 1/3 deel vlees en 2/3 deel afval.
Ik haal het nu bij de poelier, ietsje duurder, maar je houdt dan meer over.
Bij AH is de scharrelkipdijfilet ook wel goed.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik haal kip altijd bij de poelier, ook deze dijfilet kwam daar vandaan.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ligt ook weer aan WELKE poelier @Vorst
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik haal altijd kippendijen bij de AH en hoef nooit wat eraf te snijden. Ik vind het veel lekkerder dan kipfilet. Dat eten wij bijna niet meer.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het kippendijvlees is idd veel lekkerder dan kipfilet, maar wat @Vorst heeft ervaren herken ik wel hoor!
Soms moet je 2/3 afval verwijderen en houd je van een kilo dijfilet hooguit 4 ons over!
Soms moet je 2/3 afval verwijderen en houd je van een kilo dijfilet hooguit 4 ons over!
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dan is het 3/5 afval, niet 2/3... Dan houd je namelijk maar 333 gram en een klein beetje over.Orchidee schreef:Het kippendijvlees is idd veel lekkerder dan kipfilet, maar wat @Vorst heeft ervaren herken ik wel hoor!
Soms moet je 2/3 afval verwijderen en houd je van een kilo dijfilet hooguit 4 ons over!
Ooit heb ik het ook gekocht, maar wij eten toch liever gewone kipfilet.
-
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik vind de kipfilet niet meer zo lekker tegenwoordig
Dus zoek je een alternatief
Dus zoek je een alternatief
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gelukkig hebben we vrijheid van smaak in Nederland.
-
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het gaat niet zozeer over smaak, maar een gewone kipfilet is meestal zo droog na het bakken.Mannetje schreef:Gelukkig hebben we vrijheid van smaak in Nederland.
Het is vetarm en vet geeft nu net smaak aan vlees.
Als ik ze gebruik, vul ik ze met iets (kruidenroomkaas, of vruchtenprutje) en wikkel er een lapje bacon omheen. Knapt de kip echt van op.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Als ik kipfilet gewoon in Blue Band braad, wordt het echt niet droog. (Nu hebben we ook wel een heel geweldige braadpan.)Mara schreef:Het gaat niet zozeer over smaak, maar een gewone kipfilet is meestal zo droog na het bakken.Mannetje schreef:Gelukkig hebben we vrijheid van smaak in Nederland.
Het is vetarm en vet geeft nu net smaak aan vlees.
Als ik ze gebruik, vul ik ze met iets (kruidenroomkaas, of vruchtenprutje) en wikkel er een lapje bacon omheen. Knapt de kip echt van op.
Maar meestal zit het door de saus, en dan is het helemaal geen probleem.
-
-
- Berichten: 185
- Lid geworden op: 26 mei 2016, 23:08
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Koop kipfilet tegenwoordig alleen nog bij de keurslager, dan in bloem, ei en paneermeel dopen. Heerlijk, we eten niet anders kipfilet meer!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik weet niet wat mijn man aan het 'brouwen' is maar het ruikt fantastisch...
We moeten ons niet alleen in God verblijden om wat we van Hem ontvangen hebben en nog dagelijks ontvangen,
maar ook om wat Hij beloofd heeft en wat we nog van Hem hopen te ontvangen.
Matthew Henry
maar ook om wat Hij beloofd heeft en wat we nog van Hem hopen te ontvangen.
Matthew Henry
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mannetje schreef:Dan is het 3/5 afval, niet 2/3... Dan houd je namelijk maar 333 gram en een klein beetje over.Orchidee schreef:Het kippendijvlees is idd veel lekkerder dan kipfilet, maar wat @Vorst heeft ervaren herken ik wel hoor!
Soms moet je 2/3 afval verwijderen en houd je van een kilo dijfilet hooguit 4 ons over!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik haal de kipdijfilet altijd bij de Turk. Ik snij wel eens wat vet weg en een enkele keer een heel klein snippertje bot; maar over het algemeen hou ik toch wel 9/10 over.
Vanavond nog gegeten als satéh stokjes. We hebben met onze buren gegeten van de skottelbraai. Gezellig en lekker. Ik had o.a. een Marokkaanse salade gemaakt, maar die kwam ik zojuist nog tegen in de koelkast...balen. Die is eigenlijk alleen dezelfde dag maar lekker. Totaal vergeten. Dat krijg je dus als je in begin van de middag al begint met voorbereidingen. (En twee koelkasten hebt...)
Vanavond nog gegeten als satéh stokjes. We hebben met onze buren gegeten van de skottelbraai. Gezellig en lekker. Ik had o.a. een Marokkaanse salade gemaakt, maar die kwam ik zojuist nog tegen in de koelkast...balen. Die is eigenlijk alleen dezelfde dag maar lekker. Totaal vergeten. Dat krijg je dus als je in begin van de middag al begint met voorbereidingen. (En twee koelkasten hebt...)