Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Kip(dij)filet is lekker als je eerst door ei haalt en dan als paneermeel tortillachips chili gebruikt. Even fijnmalen en dan de kip er door heen halen. Echt heel lekker. Pas trouwens ook een keer gedaan met ribbelchips peper. Die vonden ze niet lekker en ik wilde het niet weggooien. Was ook een succes.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik had deze week een eter minder en had daarom nog 2 kipdijfilets over. Gisteren tezamen met een paar poten een heerlijke maaltijdsoep van gemaakt. Gewone filetstukjes worden droog in soep, maar deze bleven zo sappig en mals.helma schreef:Kip(dij)filet is lekker als je eerst door ei haalt en dan als paneermeel tortillachips chili gebruikt. Even fijnmalen en dan de kip er door heen halen. Echt heel lekker. Pas trouwens ook een keer gedaan met ribbelchips peper. Die vonden ze niet lekker en ik wilde het niet weggooien. Was ook een succes.
Vanavond gebakken makreelfilets, voor het eerst.
We halen af en toe een gestoomde (of gerookte) makreel, ook lekker, maar ik ben benieuwd naar de smaak als ie gebakken is.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
'Mijn' kipfilet is nooit droog. Ongepaneerd, in de soep, hoe dan ook.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Waar koop jij "jouw" kipfilet @Vorst?
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Die van ons ook niet. Van de Lidl. Kilozak van 1 kilo voor 5,89.Vorst schreef:'Mijn' kipfilet is nooit droog. Ongepaneerd, in de soep, hoe dan ook.
Niet bakken, maar braden en stoven.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik koop kip bij de poelier op de markt. En ik roerbak met olijfolie of bak met roomboter met een scheutje olijfolie.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
het lievelingseten van mijn Engelse oom: Knakworstjes met witte bonen in tomatensaus.
Kijk niet naar de spelling en grammatica, ik ben dyslectisch.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Brrrrrr
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Als ontbijt?emigrant schreef:het lievelingseten van mijn Engelse oom: Knakworstjes met witte bonen in tomatensaus.
Lust je geen witte bonen of vind je de combi te heftig?Orchidee schreef:Brrrrrr
Als ik in de supermarkt loop valt het mij op dat de peulvruchten echt een come back gemaakt hebben. Allerlei soorten, in zakjes, blik, gedroogd. Ze worden gepresenteerd als supergezond voedsel, wat het ook is, maar het had een soort armeluiseten imago.
Eten jullie vaak peulvruchten?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik vind de combi
Ik lust wel peulvruchten maar de andere gezinsleden zijn er niet op gesteld!
1 keer per jaar maak ik een ouderwetse pan erwtensoep voor een paar keer gelijk maar verder word hier nooit meer chili con carne of een linzenzengerecht gegeten bijv.
Ik lust wel peulvruchten maar de andere gezinsleden zijn er niet op gesteld!
1 keer per jaar maak ik een ouderwetse pan erwtensoep voor een paar keer gelijk maar verder word hier nooit meer chili con carne of een linzenzengerecht gegeten bijv.
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij eten veel peulvruchten. Vaak zonder vlees, of met alleen wat bacon voor de hartigheid. Bonen zijn enorm gezond en je kunt er van alles mee. En als je droge koopt en ze zelf weekt en kookt, zijn ze heel goedkoop. Maar in blik is het ook prima te doen, en lekker makkelijk.
Knakworstjes en dergelijke staan bij ons heel laag in het verlanglijstje. Het is zo enorm bewerkt en kunstmatig, dat kun je nauwelijks meer vlees noemen. We eten sowieso weinig vlees, maar wat we eten is gehakt, kipfilet, hamlappen, rundvlees, dat soort dingen. Weinig vlees dat erg bewerkt is. Vrijwel geen vleeswaar, geen frikandellen, kroketten, knakworst en dergelijke.
Knakworstjes en dergelijke staan bij ons heel laag in het verlanglijstje. Het is zo enorm bewerkt en kunstmatig, dat kun je nauwelijks meer vlees noemen. We eten sowieso weinig vlees, maar wat we eten is gehakt, kipfilet, hamlappen, rundvlees, dat soort dingen. Weinig vlees dat erg bewerkt is. Vrijwel geen vleeswaar, geen frikandellen, kroketten, knakworst en dergelijke.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij eten regelmatig peulvruchten, onlangs nog veldertjes gegeten.
Met een bruine bonensoep kun je nog behoorlijk variëren in smaak. Je kunt hem vegetarisch maken, of met rookworst en uitgebakken spekjes.
Als bruine bonen zwaar vallen, kun je dit deels voorkomen door de bruine bonen met een staafmixer te pureren. Evt een paar losse boontjes door de soep roeren voor garnering.
Wij eten ook steeds minder (vaak) vlees. Beenham of kipfilet op brood, dat maakt de slager zelf.
En een enkele keer neem ik frikadellen mee, die maakt hij zelf. Dat is echt geen vergelijk met die uit het oranje doosje.
Linzen was geen succes en chili con carne is me te pittig geworden.
Met een bruine bonensoep kun je nog behoorlijk variëren in smaak. Je kunt hem vegetarisch maken, of met rookworst en uitgebakken spekjes.
Als bruine bonen zwaar vallen, kun je dit deels voorkomen door de bruine bonen met een staafmixer te pureren. Evt een paar losse boontjes door de soep roeren voor garnering.
Wij eten ook steeds minder (vaak) vlees. Beenham of kipfilet op brood, dat maakt de slager zelf.
En een enkele keer neem ik frikadellen mee, die maakt hij zelf. Dat is echt geen vergelijk met die uit het oranje doosje.
Linzen was geen succes en chili con carne is me te pittig geworden.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-
- Berichten: 902
- Lid geworden op: 10 nov 2015, 21:41
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik eet juist graag witte bonen in tomatensaus en bruine bonen!
Maar ja ik ben een slechte eter, ik lust erg weinig dus wat ik dan wel lust eet ik dus vaak! Ik ben wel een echt vleeseter, mmm heerlijk!
Chili con carne zelf gemaakt hou ik niet zo van maar je hebt tegenwoordig potjes van hak en die lust ik wel!
Vanavond overigens bloemkool, aardappels een een tartaartje, heel simpel!
Maar ja ik ben een slechte eter, ik lust erg weinig dus wat ik dan wel lust eet ik dus vaak! Ik ben wel een echt vleeseter, mmm heerlijk!
Chili con carne zelf gemaakt hou ik niet zo van maar je hebt tegenwoordig potjes van hak en die lust ik wel!
Vanavond overigens bloemkool, aardappels een een tartaartje, heel simpel!
Bewaar mijn ziel en red mij; laat mij niet beschaamd worden, want tot U heb ik de toevlucht genomen. (Psalm25:20, Belijdenistekst)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Chili uit een potje van Hak, daar gruwel ik echt van. Eigenlijk van alle potjes wel. Dat eet ik alleen in uiterste nood. Het erge is dat de kinderen bijna juichen als ze sporadisch worteltjes uit een potje krijgen.
Het lijkt mij erg lastig als je weinig lust. Hoe doe je dat als jij ergens eet?
Gisteren hadden wij andijviestamppot. Vanavond sperziebonen met een gehaktbal en gekookte aardappelen. Daar is het niet het weer voor, maar het menu voor deze week heb ik vorige week donderdag bedacht. Daarnaast heb ik per ongeluk de verkeerde aardappelen gekocht. Dit zijn echte afkokers en die hebben wij nooit. Niemand vindt ze lekker, maar om nu 20 kg weg te gooien is ook wat. Dus wij eten nu bijna elke avond maar aardappelpuree. Wij zijn nu op de helft
Het lijkt mij erg lastig als je weinig lust. Hoe doe je dat als jij ergens eet?
Gisteren hadden wij andijviestamppot. Vanavond sperziebonen met een gehaktbal en gekookte aardappelen. Daar is het niet het weer voor, maar het menu voor deze week heb ik vorige week donderdag bedacht. Daarnaast heb ik per ongeluk de verkeerde aardappelen gekocht. Dit zijn echte afkokers en die hebben wij nooit. Niemand vindt ze lekker, maar om nu 20 kg weg te gooien is ook wat. Dus wij eten nu bijna elke avond maar aardappelpuree. Wij zijn nu op de helft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bij mij mag niemand gruwen van goed eten.