Dodo schreef:Mijn moeder maakte altijd een pan soep op zaterdag. Als dan een van de kinderen met de kleinkinderen mee kwam eten, kon ze daar eenvoudig meer van maken: brood erbij en er was genoeg voor iedereen.
Mijn broer kwam een keer doordeweeks langs met de kinderen, en mijn moeder had maar weer een grote pan soep gemaakt. Zegt een van de kleinkinderen verbaasd: eten opa en oma ALTIJD soep?
Mijn moeder kookte elke zaterdag een grote pan soep (zo'n grijze emaille had ze daarvoor) en daar aten we die dag van, met brood, op zondag een bordje, op maandag nog een kopje als aperitief.
Bij elk verkoudheidje, griepje, pijntje, op een kraambed, zeer keeltje, haalde ze soepvlees en trok een pannetje krachtige bouillon. Volgens haar was dat hét troostvoedsel.
En eigenlijk is dat ook wel zo toch, je kunt het vaak als eerste eten na 1 of meerdere dagen vasten.
Het glijdt vanzelf, je hoeft niet te kauwen en het versterkt.