Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Vorst
Verbannen
Berichten: 1040
Lid geworden op: 03 mar 2015, 20:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Vorst »

Ik had een keer kipdijfilet gekocht. Dat doe ik nooit meer. Wat een smerige dingen moet je wegsnijden. Uiteindelijk 1/3 deel vlees en 2/3 deel afval.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Vorst schreef:Ik had een keer kipdijfilet gekocht. Dat doe ik nooit meer. Wat een smerige dingen moet je wegsnijden. Uiteindelijk 1/3 deel vlees en 2/3 deel afval.
Het ligt er aan waar je het koopt. Een keer bij Hoogvliet en toen bleken er botten in te zitten. Ik wilde er saté vlees van snijden, maar dat ging dus toen niet.
Ik haal het nu bij de poelier, ietsje duurder, maar je houdt dan meer over.
Bij AH is de scharrelkipdijfilet ook wel goed.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Vorst
Verbannen
Berichten: 1040
Lid geworden op: 03 mar 2015, 20:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Vorst »

Ik haal kip altijd bij de poelier, ook deze dijfilet kwam daar vandaan.
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10432
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Ligt ook weer aan WELKE poelier @Vorst ;)
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
merel
Berichten: 9775
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door merel »

Ik haal altijd kippendijen bij de AH en hoef nooit wat eraf te snijden. Ik vind het veel lekkerder dan kipfilet. Dat eten wij bijna niet meer.
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10432
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Het kippendijvlees is idd veel lekkerder dan kipfilet, maar wat @Vorst heeft ervaren herken ik wel hoor!
Soms moet je 2/3 afval verwijderen en houd je van een kilo dijfilet hooguit 4 ons over!
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Mannetje
Berichten: 7745
Lid geworden op: 23 mei 2014, 09:54
Locatie: Tholen

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mannetje »

Orchidee schreef:Het kippendijvlees is idd veel lekkerder dan kipfilet, maar wat @Vorst heeft ervaren herken ik wel hoor!
Soms moet je 2/3 afval verwijderen en houd je van een kilo dijfilet hooguit 4 ons over!
Dan is het 3/5 afval, niet 2/3... Dan houd je namelijk maar 333 gram en een klein beetje over. ;)
Ooit heb ik het ook gekocht, maar wij eten toch liever gewone kipfilet.
-
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10432
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Ik vind de kipfilet niet meer zo lekker tegenwoordig
Dus zoek je een alternatief
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Mannetje
Berichten: 7745
Lid geworden op: 23 mei 2014, 09:54
Locatie: Tholen

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mannetje »

Gelukkig hebben we vrijheid van smaak in Nederland. :)
-
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Mannetje schreef:Gelukkig hebben we vrijheid van smaak in Nederland. :)
Het gaat niet zozeer over smaak, maar een gewone kipfilet is meestal zo droog na het bakken.
Het is vetarm en vet geeft nu net smaak aan vlees.
Als ik ze gebruik, vul ik ze met iets (kruidenroomkaas, of vruchtenprutje) en wikkel er een lapje bacon omheen. Knapt de kip echt van op.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Mannetje
Berichten: 7745
Lid geworden op: 23 mei 2014, 09:54
Locatie: Tholen

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mannetje »

Mara schreef:
Mannetje schreef:Gelukkig hebben we vrijheid van smaak in Nederland. :)
Het gaat niet zozeer over smaak, maar een gewone kipfilet is meestal zo droog na het bakken.
Het is vetarm en vet geeft nu net smaak aan vlees.
Als ik ze gebruik, vul ik ze met iets (kruidenroomkaas, of vruchtenprutje) en wikkel er een lapje bacon omheen. Knapt de kip echt van op.
Als ik kipfilet gewoon in Blue Band braad, wordt het echt niet droog. (Nu hebben we ook wel een heel geweldige braadpan.)
Maar meestal zit het door de saus, en dan is het helemaal geen probleem.
-
margrietha
Berichten: 185
Lid geworden op: 26 mei 2016, 23:08

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door margrietha »

Koop kipfilet tegenwoordig alleen nog bij de keurslager, dan in bloem, ei en paneermeel dopen. Heerlijk, we eten niet anders kipfilet meer!
Gebruikersavatar
Desiree
Berichten: 2099
Lid geworden op: 09 dec 2006, 19:10

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Desiree »

Ik weet niet wat mijn man aan het 'brouwen' is maar het ruikt fantastisch... :slurp
We moeten ons niet alleen in God verblijden om wat we van Hem ontvangen hebben en nog dagelijks ontvangen,
maar ook om wat Hij beloofd heeft en wat we nog van Hem hopen te ontvangen.

Matthew Henry


Gebruikersavatar
Mister
Administrator
Berichten: 11410
Lid geworden op: 25 jul 2005, 12:06

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mister »

Mannetje schreef:
Orchidee schreef:Het kippendijvlees is idd veel lekkerder dan kipfilet, maar wat @Vorst heeft ervaren herken ik wel hoor!
Soms moet je 2/3 afval verwijderen en houd je van een kilo dijfilet hooguit 4 ons over!
Dan is het 3/5 afval, niet 2/3... Dan houd je namelijk maar 333 gram en een klein beetje over. ;)
:haha :haha
Gebruikersavatar
helma
Berichten: 18718
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door helma »

Ik haal de kipdijfilet altijd bij de Turk. Ik snij wel eens wat vet weg en een enkele keer een heel klein snippertje bot; maar over het algemeen hou ik toch wel 9/10 over.
Vanavond nog gegeten als satéh stokjes. We hebben met onze buren gegeten van de skottelbraai. Gezellig en lekker. Ik had o.a. een Marokkaanse salade gemaakt, maar die kwam ik zojuist nog tegen in de koelkast...balen. Die is eigenlijk alleen dezelfde dag maar lekker. Totaal vergeten. Dat krijg je dus als je in begin van de middag al begint met voorbereidingen. (En twee koelkasten hebt...)
Plaats reactie