Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
- Dodo
- Berichten: 5646
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik merk dat koken eenvoudiger wordt als ik van te voren zoveel mogelijk klaarmaak. Normaal spring ik in de keuken heen en weer en doe alles tegelijk, en dat is met de warmte niet fijn. Als alles al gesneden is, scheelt dat veel drukte.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik zet de grote ventilator achter me. En hier lusten ze wel salade, maar niet alle soorten.merel schreef:Koken met dit warme weer is wel een dingetje. Als ik geen kinderen zou hebben, zou ik voor salades gaan, maar helaas eten ze dat heel slecht bij mij. Dus nu gewone kost. Gisteren spinazie, balletje gehakt en nieuwe aardappeltjes.
Vandaag heb ik nog geen flauw idee.
Favoriet is babyspinazie, veldsla en little gem.
Gisteravond heb ik zalm in de oven gemaakt en daarbij gebakken krieltjes en snijboontjes.
Vanavond wordt het bloemkool, gekookte aardappelen en hamlapjes.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wat doen jullie door couscous, bulgur, pasta, rijst salades???
Ik gebruik meestal rucola, veldsla of babyspinazie qua groene groente en bijna altijd een "ontzade" komkommer in flinterdunne schijfjes.
Een rood gesnipperd uitje of ringetjes bos/salade uitjes.
Blikje mais en of diepvriestuinerwtjes.
Avocado in kleine blokjes en radijsschijfjes.
Gerookte kipfiletreepjes, hamreepjes of echte feta,
Creme fraice of zure room of griekse yoghurt.
Peper en zout en kruiden daar varieer ik mee.
Ik zou best wat meer variatie willen, het is zoveel van hetzelfde
Stukjes paprika (of het nu rood,geel,oranje of groen of zoete puntpaprika is, het word er uit gevist dus dat laat ik meestal maar achterwege.
Minitomaatjes moet ik eerst het zaad uithalen anders krijg ik gruwelijke maagpijn
Zalm of tonijn eten er 2 niet dus laat ik ook maar achterwege.
Iemand al eens rauwe venkel door een salade geprobeerd?
Ik gebruik meestal rucola, veldsla of babyspinazie qua groene groente en bijna altijd een "ontzade" komkommer in flinterdunne schijfjes.
Een rood gesnipperd uitje of ringetjes bos/salade uitjes.
Blikje mais en of diepvriestuinerwtjes.
Avocado in kleine blokjes en radijsschijfjes.
Gerookte kipfiletreepjes, hamreepjes of echte feta,
Creme fraice of zure room of griekse yoghurt.
Peper en zout en kruiden daar varieer ik mee.
Ik zou best wat meer variatie willen, het is zoveel van hetzelfde
Stukjes paprika (of het nu rood,geel,oranje of groen of zoete puntpaprika is, het word er uit gevist dus dat laat ik meestal maar achterwege.
Minitomaatjes moet ik eerst het zaad uithalen anders krijg ik gruwelijke maagpijn
Zalm of tonijn eten er 2 niet dus laat ik ook maar achterwege.
Iemand al eens rauwe venkel door een salade geprobeerd?
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Jammer dat ze geen paprika lusten!! Ik heb nu een koude pastasalade, met italiaanse kruidendressing. Verse basilicumblaadjes (uit de tuin), 6 paprika's (gemengde smaken en kleuren) 3 mango's, 2 minikomkommers, cashewnoten en koude kip. Erg lekker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vanavond had manlief witlofsalade gemaakt met gebakken nieuwe aardappeltjes met kippendijen en verse ananas als toetje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Klinkt heerlijk @Helma en @Merel!
Zeker jammer dat paprika hier niet geliefd is en fruit door salades of warme hoofdgerechten vinden ze hier óók niet kunnen
Zeker jammer dat paprika hier niet geliefd is en fruit door salades of warme hoofdgerechten vinden ze hier óók niet kunnen
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Orchidee schreef:Wat doen jullie door couscous, bulgur, pasta, rijst salades???
Ik gebruik meestal rucola, veldsla of babyspinazie qua groene groente en bijna altijd een "ontzade" komkommer in flinterdunne schijfjes.
Een rood gesnipperd uitje of ringetjes bos/salade uitjes.
Blikje mais en of diepvriestuinerwtjes.
Avocado in kleine blokjes en radijsschijfjes.
Gerookte kipfiletreepjes, hamreepjes of echte feta,
Creme fraice of zure room of griekse yoghurt.
Peper en zout en kruiden daar varieer ik mee.
Ik zou best wat meer variatie willen, het is zoveel van hetzelfde
Stukjes paprika (of het nu rood,geel,oranje of groen of zoete puntpaprika is, het word er uit gevist dus dat laat ik meestal maar achterwege.
Minitomaatjes moet ik eerst het zaad uithalen anders krijg ik gruwelijke maagpijn
Zalm of tonijn eten er 2 niet dus laat ik ook maar achterwege.
Iemand al eens rauwe venkel door een salade geprobeerd?
http://www.smakelijck.nl/
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb gisteren voor het eerst een vioolplantje Door de salade gedaan. Een wat kruidig smaakje heerlijk.
O HEERE, wat is de mens, dat Gij hem kent? Het kind des mensen, dat Gij het acht?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Brrr, het kan mij niet bekoren. Voeding die eigenlijk warm gegeten wordt, opeens koud op je bord te hebben.Orchidee schreef:Wat doen jullie door couscous, bulgur, pasta, rijst salades???
De warmte geeft ook smaak aan veel voedingsmiddelen.
Dus voor mij geen koude soep, koude pasta en andere graan-dingen.
Wat wel lekker is door groene salade, verse tuinkruiden, in deze warme dagen knip ik wat blaadjes munt.
Bieslook is ook lekker door het zachte uiensmaakje.
En AH heeft julienne gesneden wortel en biet in het koelschap. Hoogvliet verkoopt het ook, maar die komt wat nattig uit het zakje, daar moet je van houden.
Vanavond maak ik aubergines met lichtpittige tomatensaus.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... omatensaus.
Met bloemkoolrijst.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Smaken verschillen gelukkig!
Aubergine is niet aan ons besteed, op welke manier dan ook bereid
Aubergine is niet aan ons besteed, op welke manier dan ook bereid
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij aten kliekjes en een verse fruitsalade als dessert.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
had niks in huis, dacht aan afhaal. Toch nog bij de biologische winkel een desembrood en goed stuk geitenkaas kunnen bemachtigen voor sluitingstijd. En het was erg lekker.
Kijk niet naar de spelling en grammatica, ik ben dyslectisch.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nieuwe haring gekocht (jee, 2,25 per stuk!) voor op witbrood.
Kijk niet naar de spelling en grammatica, ik ben dyslectisch.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Een dochter van me was gebeld door Hellofresh.nl en kreeg een "aanbieding" voor 3 dagen een warme maaltijd bereiden, van 60 euro voor 35 euro en ze wilde dat graag eens proberen.
Ik heb toegestemd, vooruit weer eens wat anders en voor die prijs moet het wel super goed en lekker zijn!
Eens maar niet nog een keer!
Niet omdat het veel meer werk is dan dat er aangegeven staat, ook niet omdat ik uiteindelijk zelf moet koken en mijn dochter niet, maar het is het echt niet waard!
Zelfs die 35 ipv 60 euro niet
Iemand hier al eens hellofresh of de allerhandebox oid geprobeerd?
Ik heb toegestemd, vooruit weer eens wat anders en voor die prijs moet het wel super goed en lekker zijn!
Eens maar niet nog een keer!
Niet omdat het veel meer werk is dan dat er aangegeven staat, ook niet omdat ik uiteindelijk zelf moet koken en mijn dochter niet, maar het is het echt niet waard!
Zelfs die 35 ipv 60 euro niet
Iemand hier al eens hellofresh of de allerhandebox oid geprobeerd?
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee. Omdat ik zelf wil bedenken wat ik op tafel zet en niet H.F.
De meeste recepten volg ik vaak niet helemaal op, laat ik ingrediënten weg of voeg iets toe.
Ik heb gisteren quinoa met gevulde tomaten gemaakt, we hadden het gevoel dat we op zangzaad zaten te kauwen.
De smaak viel mee, en ook zit je de hele avond er wel vol van.
Maar is geen herhalingsmenu.
De meeste recepten volg ik vaak niet helemaal op, laat ik ingrediënten weg of voeg iets toe.
Ik heb gisteren quinoa met gevulde tomaten gemaakt, we hadden het gevoel dat we op zangzaad zaten te kauwen.
De smaak viel mee, en ook zit je de hele avond er wel vol van.
Maar is geen herhalingsmenu.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon