Tweede Paasdag weer gedaan. Twee dampende gourmetstellen. Ik was enorm blij dat het niet in mijn huis plaatsvond...Orchidee schreef:Heeft niemand hier moeite om binnen in huis, aan tafel, te gourmetten, grillen, wokken?
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee geen moeite, zie gisteren 12.40.Orchidee schreef:Heeft niemand hier moeite om binnen in huis, aan tafel, te gourmetten, grillen, wokken?
Geen damp, vantevoren bovenraampje opengezet, na het grillen even de achterdeur open en meteen alle spullen afgespoeld.
De verleiding is groot om al het vaatwerk dat niet in de machine kan, lekker te laten staan, maar dan blijf je de luchtjes lang ruiken.
Volgende ochtend weer bovenraampje open en dan is het echt weg hoor.
Als je het in pannetjes doet, heb je veel meer damp, vanwege het vet dat meebakt.
Laatst gewijzigd door Mara op 23 apr 2014, 14:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
sorry dubbel gepost
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dus jullie hebben een afzuigkap boven de eettafel hangen en/of zijn gisteren aan de grote schoonmaak geweest wb gordijnen, plafond enz
Een nicht van me heeft ook 2 tafelgrills maar de lucht blijft echt wel hangen en er komt altijd vet en vocht vrij door het grillen.
Zij vind het minder erg, zij witten en behangen om het andere jaar en ze houd van schoonmaken
Een nicht van me heeft ook 2 tafelgrills maar de lucht blijft echt wel hangen en er komt altijd vet en vocht vrij door het grillen.
Zij vind het minder erg, zij witten en behangen om het andere jaar en ze houd van schoonmaken
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ha ha er hangt gewoon een lamp.
Tuurlijk komt er vocht vrij, daarom hadden we het raampje ook open, totdat ik naar bed ging (kwart over 12)
En de volgende ochtend om kwart voor 7 ging het weer open.
Durf het niet snachts open te laten staan, vanwege het dievengilde.
Ik ben heel gevoelig voor luchtjes, dus ik zou dat echt wel ruiken.
Ik heb tijdens het koken lang niet altijd de afzuigkap aan trouwens, ik heb de hele dag het raampje open, zomer en winter.
En wij wonen in een "antiek" huis, daar is altijd tocht, vandaar dat de balken tussen de vloeren nog zo gaaf zijn, aldus de aannemer.
Het probleem in nieuwe huizen is, dat ze teveel zijn dichtgekit.
Dus wellicht dat alles bij ons eerder verwaait?
Maar hoe vaak gourmet je nou, 2 hooguit 3 keer per jaar? Wij echt niet vaker.
Het is net als met bbq Orchidee, als de linkerburen het doen, ruik ik amper iets, en doen de overburen het, staan alle tuinen blauw en moeten
wij allemaal ramen en deuren sluiten.
Het ligt er ook aan wat voor vlees je gebruikt.
Tuurlijk komt er vocht vrij, daarom hadden we het raampje ook open, totdat ik naar bed ging (kwart over 12)
En de volgende ochtend om kwart voor 7 ging het weer open.
Durf het niet snachts open te laten staan, vanwege het dievengilde.
Ik ben heel gevoelig voor luchtjes, dus ik zou dat echt wel ruiken.
Ik heb tijdens het koken lang niet altijd de afzuigkap aan trouwens, ik heb de hele dag het raampje open, zomer en winter.
En wij wonen in een "antiek" huis, daar is altijd tocht, vandaar dat de balken tussen de vloeren nog zo gaaf zijn, aldus de aannemer.
Het probleem in nieuwe huizen is, dat ze teveel zijn dichtgekit.
Dus wellicht dat alles bij ons eerder verwaait?
Maar hoe vaak gourmet je nou, 2 hooguit 3 keer per jaar? Wij echt niet vaker.
Het is net als met bbq Orchidee, als de linkerburen het doen, ruik ik amper iets, en doen de overburen het, staan alle tuinen blauw en moeten
wij allemaal ramen en deuren sluiten.
Het ligt er ook aan wat voor vlees je gebruikt.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja, je hebt misschien wel gelijk, bbq is ook een vak apart en misschien moet ik het ook nog maar eens binnen proberen.
Voorlopig even niet, ben voorlopig van anderen afhankelijk qua evt. na-schoonmaak
Woon trouwens ook in een antiek huis
Voorlopig even niet, ben voorlopig van anderen afhankelijk qua evt. na-schoonmaak
Woon trouwens ook in een antiek huis
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dan waait het bij jou ook zeker?
En als je momenteel niet zelf aan de schoonmaak kunt en het moeilijk uit handen kunt geven, is het misschien verstandig om de
gourmet nog even in de mottenballen te laten.
Echt gezond is het tenslotte niet, met al dat vlees en sausjes.
Ik verlang daarna altijd naar een paar vegadagjes.
Ik hoop morgen de culitip van Zita eens te proberen, de pasta met zalm, even het recept opzoeken.
Vanavond tomatensoep van verse pomedori's, geen balletjes erin, maar croutons en ik bak drie-in-de-pan.
En als je momenteel niet zelf aan de schoonmaak kunt en het moeilijk uit handen kunt geven, is het misschien verstandig om de
gourmet nog even in de mottenballen te laten.
Echt gezond is het tenslotte niet, met al dat vlees en sausjes.
Ik verlang daarna altijd naar een paar vegadagjes.
Ik hoop morgen de culitip van Zita eens te proberen, de pasta met zalm, even het recept opzoeken.
Vanavond tomatensoep van verse pomedori's, geen balletjes erin, maar croutons en ik bak drie-in-de-pan.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik dacht andijviestamppot te eten, maar de Lidl blijkt helemaal geen andijvie meer te hebben. Morgen even naar de Bas, en vandaag bami.
-
- Berichten: 772
- Lid geworden op: 26 jun 2012, 13:49
- Locatie: Leiden
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Rode Poon bij de visboer gehaald, gaat vanavond de oven in ! Met wat tomaatjes, aardappeltjes en wat ik nog meer allemaal vinden kan
Rode Poon is één van mijn favoriete visjes, en ze is ook niet zo duur als sommige 'overhypede' vissoorten. Ik betaalde 2,75 de kilo maar daar gaan natuurlijk de kop en graten vanaf eigenlijk. Niet elke dag te betalen dus maar af en toe zeker wel (ik ben een arme student). Ze is ook niet zo moeilijk te eten, het vlees kan makkelijk van de graat gegeten worden.
Rode Poon is één van mijn favoriete visjes, en ze is ook niet zo duur als sommige 'overhypede' vissoorten. Ik betaalde 2,75 de kilo maar daar gaan natuurlijk de kop en graten vanaf eigenlijk. Niet elke dag te betalen dus maar af en toe zeker wel (ik ben een arme student). Ze is ook niet zo moeilijk te eten, het vlees kan makkelijk van de graat gegeten worden.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Lijkt me ook een stuk gezonder dan die Vietnamese kweekvis.sirdanilot schreef:Rode Poon bij de visboer gehaald, gaat vanavond de oven in ! Met wat tomaatjes, aardappeltjes en wat ik nog meer allemaal vinden kan
Rode Poon is één van mijn favoriete visjes, en ze is ook niet zo duur als sommige 'overhypede' vissoorten. Ik betaalde 2,75 de kilo maar daar gaan natuurlijk de kop en graten vanaf eigenlijk. Niet elke dag te betalen dus maar af en toe zeker wel (ik ben een arme student). Ze is ook niet zo moeilijk te eten, het vlees kan makkelijk van de graat gegeten worden.
Maar dan hou je echt wel een lekker mootje over hoor. Ik zou zeggen: bon appétit
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Macaroni
Weet je dat de Vader je kent
Weet je dat je van waarde bent
Weet je dat je een Parel bent
Een Parel in Gods Hand!
Weet je dat je van waarde bent
Weet je dat je een Parel bent
Een Parel in Gods Hand!
-
- Berichten: 772
- Lid geworden op: 26 jun 2012, 13:49
- Locatie: Leiden
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Klopt, ik vertrouw dat tilapia gedoe eigenlijk ook niet zo, dus ik koop het nooit. Al is het natuurlijk beter dan helemáál geen vis ! Wij leven in ons landje dicht bij de zee, maar dat is in veel landen natuurlijk anders. Dan is bevroren of gekweekte vis vaak de enige optie. Zoetwatervis vind ik eigenlijk nooit lekker, behalve de zeer dure forel.Mara schreef:Lijkt me ook een stuk gezonder dan die Vietnamese kweekvis.sirdanilot schreef:Rode Poon bij de visboer gehaald, gaat vanavond de oven in ! Met wat tomaatjes, aardappeltjes en wat ik nog meer allemaal vinden kan
Rode Poon is één van mijn favoriete visjes, en ze is ook niet zo duur als sommige 'overhypede' vissoorten. Ik betaalde 2,75 de kilo maar daar gaan natuurlijk de kop en graten vanaf eigenlijk. Niet elke dag te betalen dus maar af en toe zeker wel (ik ben een arme student). Ze is ook niet zo moeilijk te eten, het vlees kan makkelijk van de graat gegeten worden.
Maar dan hou je echt wel een lekker mootje over hoor. Ik zou zeggen: bon appétit
Bij de visboer zie je elke keer weer wat nieuws. Ik zag bijvoorbeeld Octopus liggen. Nu eten we dat in NL niet, maar in Portugal en Brazilië is het heel normaal en ik heb het ook een keer op vakantie in Malta gegeten, erg lekker ! Misschien voor een andere keer.
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Lasagna.
Lekker, maar ik was een beetje uitgeschoten met de sambal dus: roken en open vuur verboden. Maar wel lekker.
Lekker, maar ik was een beetje uitgeschoten met de sambal dus: roken en open vuur verboden. Maar wel lekker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
hahaha Dodo, geweldig.
Hier is het geen kipovenschotel geworden maar ook lasagne.
Hier is het geen kipovenschotel geworden maar ook lasagne.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zaterdag ga ik weer een pastarecept doen.
Spinazie - braadworst - linzen - bouillon - room - spaghetti - ui - zout,peper en wat aan kruiderijen voorhanden is.
Spinazie - braadworst - linzen - bouillon - room - spaghetti - ui - zout,peper en wat aan kruiderijen voorhanden is.